Zodra uw kat bij mij op de tafel staat, controleer ik eerst haar/zijn vacht en overleggen we samen de vachtverzorging die past bij haar/zijn vacht, vachtstructuur, ras en wat op het moment van de verzorging noodzakelijk is.

Hieronder vindt u een beknopte samenvatting :

Kortharige katten

 • Controle van de vacht
 • Uitdunnen van de vacht
 • Doorkammen van de vacht
 • Algemene verzorging : nagels, oren, ogen
 • Indien gewenst : wassen en drogen

Langharige katten

 • Controle van de vacht
 • Ontwollen en plukken
 • Klitten verwijderen, uitkammen of uitscheren
 • Doorkammen van de vacht
 • Algemene verzorging : nagels, oren, ogen
 • Indien gewenst : wassen en drogen

Na een vachtbehandeling ziet de vacht van uw kat er weer gezond uit. Heeft u een kat waarvan de vacht klitgevoelig is dan is het aan te raden om deze om de 12 weken te laten behandelen. Daarna volstaat een wekelijkse kambeurt door u thuis. 
Heb je hiervoor echter geen tijd, dan is het aan te raden de vacht uw kat om de 6 weken te laten te behandelen (VIP-behandeling). Dan hoef je thuis verder niets te doen. Zo vermijd je klitten in de vacht van je kat en zal je kat je dankbaar zijn.

Scheren/Klitten

Als er teveel klitten dicht bij de huid aanwezig zijn en kammen
onmogelijk is, dan is scheren helaas de enige oplossing. Klitten zijn voor de kat zeer pijnlijk. Bij iedere beweging trekken deze aan de huid en voelt uw kat zich beperkt in haar/zijn bewegingsmogelijkheden. De onderliggende huid zal bovendien infecteren of kapot gaan. Het risico is groot dat uw kat haar vacht minder gaat verzorgen. Na het scheren zal uw kat zich weer goed in haar ‘vel’ voelen en alle bewegingen die ze wenst weer kunnen uitvoeren. Bij het scheren wordt enkel het lichaam geschoren, de staart en het kopje nooit.

Scheren wordt enkel uitgevoerd als laatste optie! 

Tijdens het scheren van uw kat is het aan te raden dat u als eigenaar steeds aanwezig bent.

Voorwaarden Scheren

Bij het scheren kunnen irritaties en wondjes ontstaan, Kat-atelier kan hiervoor niet verantwoordelijk worden gesteld. Wij werken niet met een klittencontract, en rekenen erop dat je mij op de hoogte brengt van het gedrag van uw kat om de trimbeurt goed te laten verlopen. Voor oudere katten of katjes die pijn in de pootjes hebben is scheren niet altijd een optie omdat de behandeling te pijnlijk is en kan een verwijzing naar de dierenarts de enige optie zijn.

Wassen en drogen

Dit deel van de verzorging kan enkel bij katten die het toelaten. Niet iedere kat kan gewassen worden. Het is heel belangrijk je kat hieraan vroeg te te laten wennen. Tijdens haar socialisatieperiode reeds, vraag dit aan je fokker. Een kat die zich laat wassen heeft steeds een prima verzorgde vacht. Volgens de vachtstructuur wordt uw kat gewassen met verschillende geschikte shampoos. Vervolgens werk ik af met een balsem. Daarna wordt uw kat doorgeblazen met een waterblazer en gewone blazer, verder uitgekamd en afwerkt.

Voor het bezoek:

Behandel je katje een week voor het trimbezoek met anti-vlooienmiddel, extra kosten kunnen in rekening gebracht als er tijdens de behandeling toch vlooien aanwezig zijn, deze kosten zijn voor de volledige ontsmetting en opkuis van het atelier. 

Breng een speeltje mee zodat je katje zijn vertrouwde geur herkent in het atelier.